Успяхме двойно да намалим инфлацията. За май тя ще бъде със сигурност под

...
Успяхме двойно да намалим инфлацията. За май тя ще бъде със сигурност под
Коментари Харесай

Оставяме икономиката в много по-добро състояние, отколкото я заварихме

Успяхме двойно да понижим инфлацията. За май тя ще бъде със сигурност под 10%. Това е триумф на служебното държавно управление. Оставяме стопанската система в доста по-добро положение, в сравнение с я заварихме. В момента няма икономическа рецесия. Това сподели служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

" Вижда се, че нерешителност при съставянето на постоянен кабинет. Познавам трима или четирима от препоръчаните министри, а те са специалисти. Предложеният за министър на стопанската система Богдан Богданов сега е част от моя екип, позитивен сигнал е, че той е препоръчан, уповавам се да има последователност ", съобщи той в ефира на Нова. И категорично отрече президентът да се е месил в работата му.

По думите му самият той в МИ е заварил угнетени хора, противозаконни уволнения, раздробеност и стрес. " С Богданов се работи добре. Успяхме по цивилизован метод и с транспарантни състезания да работим умерено. Надявам се да продължи тази линия. До момента в връзката ни съм забелязал, че държи на същите приоритети - да притеглим вложенията. Възможно е да се осъществя постоянно държавно управление, само че до момента в който няма гласоподаване, си извършвам дилемите с оптимално старание ", изясни Стоянов. И прикани депутатите да одобряват Закона за таван на надценките.Това е една административна мярка, обмислен непазарен инструмент. Става дума за 17 продуктови категории с по един продукт. Те ще бъдат с оптималната надценка от 10%. Посланието е, че в тези високи цени, да осигурим на хората най-малко по един артикул на търпими цени от тези продуктови групи. Цената на млякото за месец и половина е спаднало с 12% като суровина.

Според него никой от служебния кабинет не е очаквал ръководството им да продължи толкоз дълго. " Липсата на предвидимост беше най-трудното в работата ни ", посочи министърът. И разкри, че служебният кабинет е считал да предложи бюджет с недостиг от 3%, само че концепцията им не са били признати от партиите.

" Затова предложихме бюджет, отразяващ съответната обстановка. Това беше вярно решение. Сега постоянно държавно управление ще може да заложи своите политики. Не отива на служебно държавно управление, което е с къс небосвод, да прави бюджети ", акцентира Стоянов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР